11. november 2022

Thomas Olander modtager Einar Hansens Forskningspris

Prisvinder

Thomas Olander er blevet tildelt Einar Hansens Forskningspris i 2022 og modtager sin pris i forbindelse med Einar Hansen-stiftelsernes årsfest den 15. november

Lektor dr. dr. Thomas Olander
Thomas Olander i sit vanlige habitat - i blå bomuld foran bogreolen på kontoret.

Tillykke til Thomas med prisen!

Her er hvad NorS-Nyt skrev om nyheden:

Thomas Olander er historisk lingvist og forsker i indoeuropæiske sprog og deres indbyrdes slægtskab. Hans publikationsliste er lang, og hans artikler citeres ofte internationalt. Derudover er han også en meget flittig populærvidenskabelig forfatter.

Olander er leder af forskningsprojektet Connecting the Dots: Reconfiguring the Indo-European Family Tree (2019–2023), finansieret af DFF. Formålet med projektet er at undersøge forholdet mellem de indoeuropæiske sproggrene. Det undersøges også, i hvilket omfang det sproglige stamtræ kan korreleres med arkæologiske forhold. Han er også med i kernegruppen i forskningsprojektet LAMP: Languages and Myths of Prehistory (2020–2025), der er finansieret af Riksbankens Jubileumsfond. Projektet er interdisciplinært og undersøger forholdet mellem sprog, materiel kultur og myter i forhistoriske stadier af de indoeuropæiske sprog.

Thomas Olander har været aktivt medlem af forskningscentret Roots of Europe siden starten i 2008, og han repræsenterer en ung generation af forskere, der har bragt indoeuropæistikken ind i nye problemfelter med nye metoder.

Einar Hansens Forskningsfond er en del af Einar Hansens fonde for fremragende humanistisk forskning, og prisen overrækkes til Thomas ved stiftelsens årsfest d. 15. november.

Emner